Ambitiøs biovirksomhed omdanner affald til højværdiprodukt

Ucomposites forarbejder årligt 5.000 tons affald – primært fra vindmøllevinger, som omdannes til især fiberprodukter. Nu får biovirksomheden hjælp til internationalisering og en stærk salgsplatform i acceleratorprogrammet Scale-Up Bioøkonomi, som drives af CAPNOVA.

 

Den sydsjællandske biovirksomhed Ucomposites forarbejder ca. 5.000 tons affald om året primært glasfiberrester fra vindmøllevinger. Affaldet omdannes til fibre, der blandes i plastemner til fx bilindustrien, og dermed forædler man affald til et højværdiprodukt samtidig med, at det er en gevinst for miljøet.

Ucomposites ønsker blandt andet at udvide deres kundegrundlag, sprede risikoen på afsætning og opbygge afsætning af flere spildprodukter. Og det er netop for at komme tættere på disse mål mål, at virksomheden deltager i acceleratorprogrammet Scale-Up Denmark Bioøkonomi.

”Vi ønsker at opbygge et bredere kundegrundlag, og herudover ser vi et potentiale for omdannelse af andre og flere spildprodukter, som kunne bruges i blandt andet plastindustrien. Vi ser frem til et Scale-Up-forløb med specialiseret sparring og rådgivning, så vi kan accelerere disse målsætninger så hurtigt og professionelt som muligt,” siger direktør i Ucomposites Jakob Grymer Tholstrup.

Deltag i Scale-Up Denmark Bioøkonomi

Deltagere i Scale-Up Denmark Bioøkonomi får skræddersyet eksperthjælp i go-to-market-strategi, rådgivning om fundraising og investering, organisationsudvikling samt produktmodning. Programmet dækker 50 pct. af omkostningerne, varer 4-12 måneder og målrettes specifikt til biovirksomhedernes behov. Ansøgningsfristerne for 2018 er den 12. september og den 12. december 2018.

Læs mere om Scale-Up Denmark Bioøkonomi.

Kontakt: Mogens Riber, mori@springnordic.dk

Om Ucomposites

Ucomposites beskæftiger ca. 17 ansatte og udnytter 3.700 m2 gamle produktions- og lagerhaller på Bogø. Virksomheden arbejder med affaldsrester, primært fra produktion af vindmøllevinger, og har opfundet en metode til at genbruge fibre til fx gipsplader, bilindustrien og glasmåtter. De forarbejder ca. 5.000 tons affald årligt og forædler på den måde affald til et højværdiværdiprodukt samtidig med at skabe gevinst for miljøet. CAPNOVA investerede i Ucomposites i 2012.

Læs mere om Ucomposites.