Bio-virksomheder klar til skalering

Tre nye deltagere er netop optaget i Scale-Up Bioøkonomi, Fenucure, Renew Energy og Fermbiotics. Vidt forskellige bio-virksomheder med en unik fællesnævner: Et stort uforløst potentiale.

Geografisk spredt på Sjælland og Fyn og med forretningsmodeller, der spænder fra tandpasta over plantefermentering til biogas, står de tre virksomheder klar til at komme ud over rampen i både Danmark og udland. De næste måneder vil CAPNOVA – via Scale-Up Bioøkonomi – skræddersy et program til hver virksomhed, der skal bringe dem tættere på at forløse deres potentiale.

Mogens Riber, der er Business Developer i Scale-Up Bioøkonomi, ser frem til at hjælpe virksomhederne, så de kan accelerere deres forretning.

”Vi er begejstrede for at møde virksomheder med så interessante produkter som Fenucure, Renew Energy og Fermbiotics og for at få lov til at hjælpe dem med at få løst nogle af deres problemstillinger hurtigere og bedre, end de ville kunne selv,” siger Mogens Riber.

Om Fenucure: En tandpasta med indhold af bukkehornsfrø og unikke egenskaber som sårheler, der virker effektivt mod tandkødsbetændelse og har forebyggende effekt mod paradentose. Scale-Up-forløbet skal hjælpe med at forberede virksomheden til at udvide markedet fra Danmark til udvalgte europæiske markeder. En væsentlig opgave er at udarbejde en markedsanalyse og derfra udvikle en go-to-market plan for de valgte markeder. Der skal desuden arbejdes med organisationsudvikling parallelt med en vurdering af mulighederne for kapitalrejsning.

Om Renew Energy: Udvikler, installerer og drifter biogasanlæg samt optimerer anvendelse af næringsstoffer i udvindingen. Scale-up-forløbet skal hjælpe virksomheden videre med strategi-arbejdet og mod mere standardiserede processer. Herudover skal der udarbejdes en fundingplan og rådgives om, hvordan kommunikation til nye kunder kan målrettes yderligere.

Om Fermbiotics: Har udviklet en unik fermentationsproces, hvor raps og tang fermenteres til en funktionel blanding, der kan anvendes som kosttilskud til kæledyr. Virksomheden får hjælp til at udarbejde en plan for, hvordan produktet kan introduceres til petfood-industrien samt hjælp med at udarbejde en plan for, hvordan målgruppen bearbejdes mest optimalt. Scale-Up-forløbet skal resultere i, at virksomheden får etableret salg til udvalgte kunder i såvel Europa som USA.
————————————————

Om Scale-Up Bioøkonomi

Alle deltagere i Scale-Up Bioøkonomi får individuel skræddersyet rådgivning om fx forretningsudvikling og hjælp til at få identificeret nødvendig ekspertassistance. Herudover afholder Scale-Up Bioøkonomi fælles camps om relevante emner, som de deltagende virksomheder evaluerer særdeles positivt. Desuden tilbydes alle prioriteret adgang til Connect Denmark’s Spring Board, hvor de får sparring fra et udvalgt ekspertpanel på de udfordringer, som de har valgt at fokusere på, samt mulighed for at udvide deres netværk ganske betragteligt.

Fenucure, Renew Energy og Fermbiotics er deltagere nummer 12, 13 og 14 i år. De 14 virksomheder er:

Næste ansøgningsrunde er den 12. september, og den sidste runde i år er den 4. december.

Læs mere om Scale-Up Denmark Bioøkonomi.

Kontakt: Mogens Riber, mori@springnordic.dk