Kortlægning af markedet for Farmers Gasoline

 

Virksomheden New Fuel har netop afsluttet et forløb med Scale-up Denmark Bioøkonomi. Med sig har de fået en markedsvurdering af motorbrændstoffet ”Farmers Gasoline” og en plan for deres fortsatte udvikling.

Forløbet i Scale-up Bioøkonomi er over de seneste måneder mundet ud i en kortlægning af markedet for New Fuel samt af kontakter til markedet og en forretningsplan. Og New Fuel er tilfreds med resultatet. ”Markedsundersøgelsen afsluttedes som planlagt, og resultatet var positivt og tilfredsstillende,” siger CEO Lars Thomsen.

”Allerede samme dag som vi kontakter Scale-Up Denmark Bioøkonomi, får vi en positiv tilbagemelding,” forklarer han og tilføjer, at han fik anbefalet Scale-Up Bioøkonomi af Startvækst Aarhus. Direktøren understreger, at den prompte tilbagemelding sammen med den ukomplicerede ansøgning om optagelse i programmet var afgørende for, at New Fuel valgte at gå ind i samarbejdet.

”Scale-Up er ukompliceret, hurtigt og fleksibelt, og man tilbyder kortvarige programmer, hvilket var afgørende for os. Herudover accepterede man vores ønske om at bruge en tysk ekstern konsulent i arbejdet med markedsvurderingen,” siger Lars Thomsen.

Kortlægning, kontakter og forretningsplan

Inden New Fuel tog kontakt til Scale-Up Bioøkonomi havde de en gennemarbejdet projektbeskrivelse på plads og vidste, hvad de ville have ud af forløbet, men Lars Thomsen fremhæver også det positive i, at der under samtalen med Capnova kom nye og flere muligheder for dagen.

”Næste skridt er at iværksætte selve salgsarbejdet. Når vi har bevist projektets værdi, stiler vi mod egentlig produktion i Danmark – og ikke kun handel som nu. Det får uvurderlig betydning for os, at Capnova har været med os på et tidligt tidspunkt, for det bliver ikke blot den finansielle styrke, vi kommer til at trække på, men i endnu højere grad Capnovas kendskab og forbindelser til ’investeringsDanmark’. Det er vigtigt, at vi nu har lært Capnova at kende, og det vil vi benytte os af, når vi skal videreudvikle vort projekt og slutteligt producere biomethanol her i landet,” afslutter Lars Thomsen.
———————————————————————

Om New Fuel og markedsafdækningen

New Fuel sælger grøn motorbrændstof til transportsektoren. Det sker i praksis ved, at de opkøber oprenset bionaturgas fra det danske gasnet og en tilsvarende mængde metanol fra Norge, som herefter – under produktnavnet ”Farmers Gasoline” – sælges videre til raffinaderier eller andre, der blander motorbrændstoffer. Hele flowet er styret af EU med certificeringer, der skal reducere CO2-udledningen. Og netop CO2-målet skaber stor efterspørgsel på grønt motorbrændstof. Sammenlagt er disse faktorer udgangspunktet for arbejdet med markedsvurderingen, som Scale-Up Bioøkonomi afsluttede i juli 2017.

Scale-Up Denmark Bioøkonomis kortlægning af markedet har afdækket følgende elementer for New Fuel: efterspørgsel, konkurrenter, certificering, fremtidsperspektiv og fremtiden for motorbrændstof samt logistik, miljøvurdering, finansiel og økonomisk vurdering, budget, drift, forsyningssikkerhed og risikovurdering. Forløbet har varet 7,5 måneder og New Fuel har fået dækket 50 pct. af forløbets omkostninger til en værdi af i alt 75.000 kr.

Læs mere om New Fuel.

Om Scale-Up Denmark Bioøkonomi

Scale-Up Denmark Bioøkonomi tilbyder virksomheder med store internationale ambitioner og potentiale for høj vækst at blive en del af et målrettet scale-up-miljø indenfor bioøkonomi, industriel symbiose og bioteknologisk produktionsteknologi. I skræddersyede forløb får virksomhederne fast rådgiver, adgang til højtspecialiserede kompetencer og kobling til etablerede spillere i branchen. Forløbene kan bruges til at arbejde med go-to-market strategi, organisationsudvikling, kapitalrejsning og produktmodning. CAPNOVA er udpeget til via Scale-up Denmark at sætte 30 små- og mellemstore bioøkonomi-virksomheder i gang med vækstforløb over en treårig periode.

Kontakt: Katrine Krogh Balslev, kaba@springnordic.dk