Reaktor er finalist i Scale-Up Denmark

Fra beskidt og usorteret plastaffald til profitabel genanvendelse. Det er essensen af Reaktors forretningsmodel, der udspringer af solid viden om affald kombineret med en unik evne til at identificere og udvikle et cirkulært forretningsområde. På torsdag deltager virksomheden i konkurrencen om at blive Danmarks mest skalerbare virksomhed.

 

Folkene bag Reaktor har tilsammen arbejdet med affald i mere end 100 år og har udviklet en innovativ løsning, der adresserer et af tidens helt store globale udfordringer, beskidt plastaffald. Gennem en pyrolyseproces omdanner Frederiksværkvirksomheden det plastikaffald, der i dag køres til afbrænding, til olie. Det er både godt for miljøet og en god forretning.

Reaktor er udpeget som den mest skalerbare virksomhed i Scale-Up Bioøkonomi og finalist i Scale-Up Denmarks Nationale Finale på torsdag den 1. november 2018.

”Vi har valgt Reaktor som finalist i Scale-Up Bioøkonomi, fordi virksomheden stiller op med en unik og disruptiv forretningsmodel skabt på baggrund af solid viden om affaldsverdenen. Og – ikke mindst – fordi de i særlig grad er bevidste om værdien af sparring og viden udefra,” siger Søren Svanebjerg, der er Business Developer i CAPNOVA, som driver centret for Scale-Up Bioøkonomi.

Strategisk tilgang til nyt forretningsområde

Svanebjerg påpeger, at Reaktor er et godt eksempel på, hvordan en etableret driftsorienteret virksomhed har identificeret og udviklet et potentielt nyt forretningsområde og i regi af Scale-Up Bioøkonomi nu kan få hjælp til en dybdegående afdækning af markedsstruktur og værdikæder på området.

”Virksomheden har en strategisk tilgang til forretningsudvikling, der ellers ofte kan ligge langt fra en traditionel driftsorganisation, så derfor er Scale-Up Bioøkonomi et af de helt rigtige redskaber til skalering.”

CAPNOVA ser frem til torsdagens Nationale Finale, hvor Reaktor sammen med 11 andre Scale-Up-centre dyster om at blive Danmarks største Scale-Up-talent 2018.
—————————————-

Om Reaktor

Reaktor arbejder med genanvendelse af affald og er specialiseret inden for plastik- og gummifraktioner. Ambitionen er, at alt plastik, som kan genanvendes direkte, skal genanvendes i dens oprindelige form, mens at plastik, som er ”forurenet”, skal gennem et pyrolyseanlæg, hvor det kan omdannes til nye rene olier/kulbrinte-forbindelser. I dag findes der kun to måder at håndtere denne type plastaffald på – afbrænding eller nedgravning – og der er således et stort globalt potentiale for Reaktors pyrolysemetode.

Reaktor bruger Scale-Up-forløbet til at få hjælp med at etablere en fast leverance af plastaffald, få afdækket og aftalt priser samt afsætningsmuligheder af pyrolyseolien. Arbejdet kommer til at danne grundlag for kapitalrejsning til at rulle de første fuldskalaanlæg ud i Danmark.

Læs mere om Reaktor (som udspringer af virksomheden De Nova ApS).

Læs mere om Scale-Up Denmark Bioøkonomi, næste ansøgningsfrist er den 3. december 2018.