Sort guld i cirkulær økonomi

Kaffe Bueno giver kaffebønner et længere liv ved at genbruge og omdanne kaffegrums til kosmetikolie. Startup-virksomheden får nu assistance fra Scale-Up Bioøkonomi på vejen mod produktion på eget olieraffinaderi.

 

Hele 99 procent af de ni milliarder kilo kaffe, der indtages hvert år verden over, ender som forurenende affald. Det vil Kaffe Bueno lave om på. For de tre grundlæggere fra kaffelandet Colombia ender kaffens liv nemlig ikke i en kop, der drikkes op. De har opbygget en forretningsmodel baseret på cirkulær økonomi, hvor den brugte kaffe returneres i værdikæden til gavn for hud og miljø. I stedet for at ende som forurenende affald omdanner de kaffegrumsen til olie i blandt andet cremer. Nu deltager de i acceleratorprogrammet Scale-Up Bioøkonomi for blandt andet at få hjælp til salg, inden de går i produktion.

”Vi er med i programmet, fordi indholdet bliver skræddersyet præcis til vores virksomhed,” fortæller CEO medstifter Juan Medina, som forventer at have alle data og valideringer til produktion af kaffeolie klar, når programmet afsluttes ultimo 2019.

 

”Scale-Up Bioøkonomi hjælper os blandt andet med at færdiggøre den nødvendige dokumentation, så vi kan nå vores mål om at få forhåndsaftaler i hus, inden vi går i produktion og bygger et olierefinaderi til ekstrahering af kaffeolien.”

Om Kaffe Bueno

Startup-virksomheden blev dannet i 2016 af colombianerne Juan Medina, Alejandro Franco og Camilo Fernandez. Deres forretningsmodel var i første omgang baseret på salg af importeret af kaffe fra hjemlandet til kontorer i Danmark. Siden har den ændret sig til at handle om genanvendelse af kaffegrums, som via specialiserede ekstraktionsprocesser omdannes til hud- og miljøvenlig kosmetik. Kaffegrumsen opsamles på cafeer, storkøkkener mv. Kaffe Bueno har vundet flere priser, blandt andet Biomass Innovation Competion (Agro Business Park) og Rotary Club’s Best Startup Award 2018. Tidligere i år modtog Kaffe Bueno en bootstrapinvestering fra CAPNOVA.

Læs mere www.kaffebueno.com

Om Scale-Up Bioøkonomi

Deltagere i acceleratorprogrammet Scale-Up Denmark Bioøkonomi får mulighed for skræddersyet eksperthjælp i go-to-market-strategi, rådgivning om fundraising og investering, organisationsudvikling samt produktmodning. Programmet dækker 50 pct. af omkostningerne, varer 4-12 måneder og målrettes specifikt til biovirksomhedernes behov. Ansøgningsfristerne for resten af 2018 er den 12. september og den 4. december 2018.

11 virksomheder har været optaget til et forløb i Scale-Up Bioøkonomi siden 2017:

Herudover er yderligere tre virksomheder netop optaget i programmet: Fenucure, Fermbiotics and Renew Energy.

Læs mere om Scale-Up Denmark Bioøkonomi.

Kontakt: Mogens Riber, mori@springnordic.dk